HTML

Bomba forma 50 felett

Elmúltál 40, talán már ötven is? Úgy érzed leírtak? Fásult és enervált vagy? Szeretnél vátoztatni, szeretnél újra vonzó és kívánatos lenni? Gyere velem egy 24 hetes intenzív programra, amelynek a végén....?! Hogy milyen - bomba nő - leszel csak rajtad múlik!

Hírlevél

Bombaforma MINIHÍREK!

Neved*
E-mail címed*

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Érvek a futás mellett

2008.06.14. 00:11 ildiko58

Futás

Nehéz rávenni magunkat, hogy kimenjünk a szabadba és nekiálljunk futni egy kicsit. De ha már ott van az ember és nekiveselkedik, érzi, hogy egyre könnyebben megy, hamar rááll a ritmusra, örömét leli a megtett táv láttán, érzi, hogy egyre könnyebben emeli a lábát, élvezettel szívja be a friss levegőt és napról-napra jobb a közérzete, a teherbírása, a hangulata.

 Érvek a futás mellett:

 

  1. A futás az egyik leghatékonyabb mozgásforma, ami jótékonyan befolyásolja az emberi légzési és keringési rendszer működését. Hetente háromszor-négyszer 30 percnyi edzés az összes mozgásformánál gyorsabban eredményez jó erőnlétet, fittséget. Több tanulmány szerint a rendszeres futás csökkenti a csontritkulás, a cukorbetegség, de még a mellrák esélyét is. Sőt, a menopauzán átesett nőknél a szívrohamok gyakorisága is jelentősen ritkult.
  2. A futás a legegyszerűbben űzhető aerob-mozgás. Mindegy hol lakik az ember, szinte bárhol találhat magának megfelelő futóterepet. Nem kell drága bérleteket vásárolni, mint például egy konditerembe. Nincs szükség csapatra és még a technikai felszereltség miatt sem kell aggódni.
  3. A futás olcsó és könnyen elsajátítható sport. Csupán egy pár jó cipőre, egy jó melltartóra, ha lehet sportmelltartóra (!) és kényelmes ruhára van szükség.
  4. A futás a legjobb stresszoldó módszer. Napi 30 percnyi mozgás munka után csodákra képes!
  5. A futás a menzesszel járó feszültség levezetésének is az egyik leghatékonyabb módja.
  6. A futás mindenfajta fogyókúra remek kiegészítője. A rendszeres mozgásnak köszönhetően hamarabb látszik a változás, ami egyre több lendületet ad mindenkinek.
  7. A futás az egyik legrugalmasabb edzésforma. Mindenki saját ütemében, egyedül vagy társasággal, hosszabb vagy rövidebb távon futhat a hétnek azon a napján, amikor csak jólesik.
  8. A futástól testileg és lelkileg is jobban érezzük magunkat. Fittségünkkel önbecsülésük és önbizalmuk is növekszik!

Azt ne várjuk, hogy jövőre lefutjuk a maratonit, de semmi sem lehetetlen. Az azonban várható, hogy valami nagyon fontos megváltozik: jól fogjuk érezni magunkat a bőrünkben!
(Forrás: www.hunrun.com)

Szólj hozzá!

Címkék: edzés futás mozgás fittség stresszoldó edzésforma leghatékonyabb mozgásforma

A bejegyzés trackback címe:

https://bombaforma.blog.hu/api/trackback/id/tr87519461

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása