A meleg nyári napokra tudom ajánlani ezt a rendkívüli finom alacsony kalóriatartalmú, de tápanyagokban attól értékesebb receptet. Bármelyik napszakban fogyasztható.
Fetás-újhagymás paprikasaláta
- 1 piros húsú paprika
- 2 tv paprika
- 1 csomag újhagyma
- 15 dkg feta sajt
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 1 teáskanál csípős mustár
- 2 evőkanál borecet
- 4 evőkanál olaj
Előkészítés: A paprikákat megmossuk, leszárítjuk, kicsumázzuk, a húsát vékony csíkokra metéljük. Az újhagymát megtisztítjuk, megmossuk, és vékonyan felszeleteljük a zöldjével együtt. A fetát apró kockára vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk. A petrezselymet megmossuk, lerázzuk a vizet róla és felaprítjuk.
Elkészítés: A fokhagymát összekeverjük a mustárral, az ecettel, az olajjal, és sóval, őrölt borssal fűszerezzük. Salátástálba tesszük a paprikát, az újhagymát, a fetát, és lazán összekeverjük. Megöntözzük az öntettel, megszórjuk petrezselyemmel, és tönkölylisztből készült kenyérrel tálaljuk.
Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: kb. 20 perc múlva
1 adag: 235 kcal
(A recept a Kiskegyed konyhája receptmagazinban jelent meg)
Ha valakinek hiányzik hozzá a hús, az egy szelet roston sült halat, vagy egy szelet párolt csirkemellet elfogyaszthat. Így még a család férfi tagjai részére is vonzóbbá tehetjük és fokozatosan őket is terelgethetjük az egészséges táplálkozás felé.