A mai blogbejegyzésemben szeretnék egy-két receptet megosztani olvasóimmal.
Mint korábban is említettem, én nem vagyok híve a drasztikus táplálék megvonásnak, a különféle divatos fogyókúrákat sem kedvelem. Annál inkább a finom ízeket, a kulináris élvezeteket. Ami viszont fontos, az a mérsékletesség, az elkészítési mód, a fűszerezés. Az ételeket én többnyire a legvégén, amikor már végeztem a főzéssel, sütéssel, akkor ízesem.
Most 2 reggelire és/vagy vacsorára fogyasztható receptet ajánlok kipróbálásra, valamint 2 ebédre készíthetőt.
Az elkészítéshez kellemes időtöltést, az elfogyasztásához pedig jó étvágyat kívánok.
Alma-sonka-mozarella reggelire és vacsorára
Hozzávalók:
1 csomag mozarella, 10 dkg sonka, 1 db alma, 1 kis db póréhagyma, vagy 2 szál újhagyma, bors, citromlé, kevés olívaolaj
Elkészítés:
A mozarellagolyókat félbevágom, a sonkát és almát kockára vágom, a póréhagymát felkarikázom. Egy tálban összekeverem őket, kevés citromlét és olívaolajat öntök rá, megszórom feketeborssal.
Azonnal is finom, de 1-2 órányi hűtőben pihentetés kifejezetten jót tesz neki. Pirítóskenyérrel tálaljuk.
Fűszeres túrókrém
15 dkg túrót keverjünk simára, 1-2 kanál tejföllel, fűszerezzük ízlés szerint finomra vágott hagymával, metélőhagymával, petrezselyemmel vagy friss kaporral. Pirított tönkölykenyérrel, korpás keksszel, abonettel, kétszersülttel fogyaszthatjuk.
Gombás zöldséges csirkemell- tekercs
2 vékony szelet filézett csirkemell
1 kisebb vöröshagyma
1 db sárgarépa
1 fél padlizsán
1 kisebb cukkini
Petrezselyem
1 evőkanál olaj (lehetőleg oliva)
2 szelet vékony bacon szalonna
Só, őrölt bors
10 dkg burgonya
1 kisebb alma
1 kis fej vöröshagyma
1 evőkanál olaj
1,5 dl zöldségleves (természetes zödségmixből készítve)
½ mokkáskanál őrölt köménymag
1 dl tejföl
Só, őrölt bors