HTML

Bomba forma 50 felett

Elmúltál 40, talán már ötven is? Úgy érzed leírtak? Fásult és enervált vagy? Szeretnél vátoztatni, szeretnél újra vonzó és kívánatos lenni? Gyere velem egy 24 hetes intenzív programra, amelynek a végén....?! Hogy milyen - bomba nő - leszel csak rajtad múlik!

Hírlevél

Bombaforma MINIHÍREK!

Neved*
E-mail címed*

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Saláta variációk nyárra

2008.06.29. 17:54 ildiko58

 

                                             Saláta variációk nyárra

 

Szeretném megosztani veletek azokat a könnyű salátákat, amelyek segítséget nyújtanak az étrendváltáshoz, mert:

-         finomak

-         könnyen emészthetőek

-         alacsony kaóriatartalmúak

-         változatosak

-         főételként fogyaszthatók

-         kitűnő köretek húsok mellé.

Uborkasaláta

 Hozzávalók:

 1 kg tetszés szerinti uborka

2 dl kefír v. joghurt

2 csipet só

2 csipet fehér bors

1 evőkanál citromlé

1 teáskanál méz

1 csokor kapor

Bio csíra tetszés szerint

 Az uborkát vékony szeletekre felvágjuk, a kaprot apróra vágjuk, a többi hozzávalót összekeverjük. Az öntetet a szeletelt uborkával összekeverjük, majd egy órára félretesszük, hogy az ízek összeérjenek. Ezután fogyaszthatjuk. Egy szelet sovány hússal kitűnő alacsony kalóriatartalmú főétel.

 

Színes paprikasaláta feta sajttal

 Hozzávalók:

 -         1-1 db sárga, piros és zöld kaliforniai paprika

-         1 nagy fej lilahagyma

-         10 dkg feta sajt

-         1 gerezd fokhagyma

-         1 csipet só

-         1 csipet fehér bors

-         1 teáskanál balzsamecet

-         2 evőkanál olivaolaj

-         1 csokor petrezselyem

 A paprikákat és a lilahagymát felkarikázzuk, a feta sajtot apró kockákra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk, és összekeverjük a sóval, fehérborssal, pici mézzel, a balzsamecettel és az olivaolajjal. A paprikákat és a lilahagymát összekeverjük az öntettel, majd az apróra vágott petrezselyemmel meghintjük. Hűtőben egy órára összeérleljük, majd tálaljuk. Ehhez a salátához szintén fogyasztható egy szelet sovány hús.

 Bazsalikomos paradicsomsaláta

 Hozzávalók:

 -         8 db közepes méretű paradicsom

-         1 csipet só

-         1 csokor újhagyma

-         1 evőkanál borecet

-         2 evőkanál olivaolaj

-         1 csokor friss bazsalikom

-         2 evőkanál reszelt parmezán sajt

-         1 evőkanál pirított fenyőmag

 A paradicsomot és az újhagymát  karikákra vágjuk, a csipet sót, a borecetet és az olivaolajat összekeverjük, az apróra vágott bazsalikomot is beleszórjuk, jól összekeverjük, majd a paradicsomra és hagymára öntjük. Egy órára a hűtőbe tesszük érni. Tálalás előtt a fenyőmagot enyhén megpirítjuk, majd a hűtőből kivett salátát megszórjuk a reszelt parmezánnal és a pirított fenyőmaggal. Ehhez a salátához is kiváló egy szelet könnyű hús.

 Almás répa-zeller saláta

 Hozzávalók:

 -         50 dkg sárgarépa

-         10 dkg zeller

-         2 db savanykás alma

-         2 dl joghurt v. kefír

-         1 kiskanál méz

-         1 csipetnyi só

-         2 evőkanál citromlé

-         2 evőkanál naracslé v. almalé

-         5 dkg dióbél

 A megtisztított sárgarépát, zeller és almát durva reszelőn lereszeljük. A joghortot, a citromlevet és a csipet sót, valamint az alma, vagy narancslevet összekeverjük és az összekevert zöldségekre öntjük. Hűtőbe tesszük összeérni. Tálalás előtt a durvára vágott diót enyhén megpirítjuk, majd a salátára szórjuk.

 

Ezeken a forró nyári napokon kimondottan pihentető a gyomornak a saláták változatos fogyasztása. Mindenkinek nagyon jó étvágyat kívánok!

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: friss saláták

A bejegyzés trackback címe:

https://bombaforma.blog.hu/api/trackback/id/tr79544817

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása