HTML

Bomba forma 50 felett

Elmúltál 40, talán már ötven is? Úgy érzed leírtak? Fásult és enervált vagy? Szeretnél vátoztatni, szeretnél újra vonzó és kívánatos lenni? Gyere velem egy 24 hetes intenzív programra, amelynek a végén....?! Hogy milyen - bomba nő - leszel csak rajtad múlik!

Hírlevél

Bombaforma MINIHÍREK!

Neved*
E-mail címed*

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Minden, amit a méregtelenítésről tudni kell!

2008.05.31. 00:03 ildiko58

                               

                                    Minden, amit a méregtelenítésről tudni kell!

 

 
A méregtelenítésről a legfontosabb tudnivaló, hogy mindenkinek szüksége van rá, de nem ötletszerűen, hanem rendszeresen, minden évben legalább kétszer.

A vallás nem véletlenül írja elő a test és lélek megtisztulását.

Gyermekeknek, felnőtteknek, időseknek egyaránt fontos és nélkülözhetetlen.

Legalaposabb a test teljeskörű tisztítása, amely a bélnél kezdődik.

Ősidők óta tudjuk, mégis kevesen élünk ezzel az egyszerű és nagyon hatásos lehetőséggel.

 „Az ördög a beleinkben lakozik” – mondta Hippokratesz.

„A halál a bélben kezdődik”- vélekedett Paracelsus.

 A legfontosabb méregtelenítés a bélrendszer tisztítása. Ennek legeredményesebb módja a böjt, léböjt. Kevesen alkalmazzák, mert valljuk be, bizony nem könnyű betartani.

 „A böjtölés a legjobb orvosság” (Paracelsus).

Kezdőknek elég először pár napos böjttel kezdeni, majd fokozatosan lehet emelni.

 Kezdők ne kezdjenek segítség nélkül 4 naposnál hosszabb böjtölésbe!

Számos böjt ismeretes, mindenki megtalálhatja a számára legalkalmasabbat.

 Legismertebb fajtái: Buchinger-féle léböjt, Mayr-kúra, Schroth -kúra. Valamennyi böjt típus közös jellemzője, hogy nagyon sokat kell inni, gyakorlatilag nem, vagy csak nagyon kevés szilárd étel fogyasztható. A böjttel nemcsak megtisztulnak a szöveteink a felhalmozott salakanyagoktól, hanem a feleslegtől is megszabadulhatunk: rendeződnek a vérzsírok, a vércukor, a májfunkciós értékek, a húgysav, aktiválódik az immunrendszer, megszűnnek a visszatérő gyulladások és allergiák. Az anyagcsere tehermentesítésével tisztulni tud a bőr, a kötőszövet, a bő folyadékfogyasztással a vese, javul a pH is.

 Néhány béltisztító módszer a teljesség igénye nélkül:

 Beöntés:

 Ősidők óta használt kíméletes béltisztító módszer, azonban csak a vastagbél alsó szakasza érhető el vele. A salaktalanítás mellett segíti a bélflóra helyreállítását és a bélnyálkahártya regenerálódását. Érdemes más tisztítókúrák kiegészítőjeként alkalmazni. Ha tiszta vizet használunk hozzá, alkalmazása kockázatmentes. Az olyan agresszív folyadékok gyakori használata során azonban, mint a kávé, vagy a cickafarkfű-, körömvirág- vagy kamillatea, felborulhat a bélflóra egészséges egyensúlya. Sérülékeny aranyér és egyéb végbéltáji betegség esetén a beöntést kerülni kell. A víz legyen enyhén meleg, lehet egy evőkanál almaecetet tenni a vízbe.

 Mayr-kúra

 Célja az egész emésztőrendszer nyugalomba helyezése, megtisztítása és helyreállítása, amely a tej-zsemle diétán, a keserűvizes beöntésen és hasmasszázson kívül az alapos rágás újratanulásával érhető el. A szakemberek által felügyelt három-négy hetes kúra egy komoly diagnózist követő, személyre szabott kezelést jelent. A fokozatos salaktalanítás célja a szervezet öngyógyító erejének felszabadítása. Drasztikus módszer, ugyanis az első két hétben csak gyógyteák és zöldségleves fogyasztható, amely hashajtással és emésztésserkentő hasmasszázzsal egészül ki. A kúra második felében a levek mellett szikkasztott zsemlét és tejet is lehet fogyasztani.

 Buchinger-Lützner féle léböjtkúra

Célja elsősorban a méregtelenítés, fogyás elősegítése. A rendszerint 10 napos kúra során minden szilárd táplálékot megvonunk a szervezettől, csupán folyadékot ihatunk. A bevitt folyadéknak megfelelő mennyiségű ásványi anyagot és vitamint kell tartalmaznia. Rövidebb változatban (2-5 napos) is kipróbálható.

 Gray-módszer

Az emésztőrendszer fokozatos, átfogó megtisztítását szolgálja. A módszer alapja az olyan nyákképző ételek kiiktatása, mint a tej, a hal, a szója és egyéb hüvelyesek, amelyek ragadós, nyákos székletet és lerakódásokat eredményeznek. Első lépésben a béllerakódások gyógynövényekkel történő feloldása történik, amit tömegképzők adagolása követ. Az utolsó lépés pedig a bélflóra újraépítése, a hasznos baktériumok segítése gyógynövényekből álló és laktobaktériumokat tartalmazó táplálékok fogyasztásával.

 Mazdaznan-tisztítókúra

 A vastagbélben lejátszódó erjedési folyamatok citromkúrával, illetve gyümölcslével történő leállítása. Ehhez naponta két pohárnyi, sütőben átmelegített gyümölcsből nyert levet javasolnak. A béllerakódások feloldására petróleumkezelést tanácsolnak, ami sokak szerint vitatható. Ezenkívül nagy hangsúlyt fektetnek a szervezet főként nátronnal és borkősavval történő savtalanítására is.

 Colon-hidroterápia

 A kúra segíti eltávolítani a bélfalon évek óta lerakódott székletmaradványt, kitakarítja az elfajzott baktériumokat, gombákat, serkenti a bél izmok működését és a hasi vér-és nyirokkeringést. Ennek köszönhetően mérsékeli az esetleges gyulladást, támogatja a nyálkahártya és a normál flóra regenerálódását.

Egy kúra összesen tíz-tizenöt bélfürdőt tartalmaz, hetente két-háromszor, alkalmanként legfeljebb öt öblítéssel. A kúra alatt orvosi felügyelettel diétázni, böjtölni is lehet. Törekedni kell a rostban gazdagabb és rendszeres étkezésre, a bő folyadékfogyasztásra, és a hasznos baktériumok táplálása érdekében érdemes egy-két élőflórás joghurtot vagy kefirt is megenni.

A colon-hidroterápia nem javasolt a bél gennyesedése, fájdalmas aranyér, akut gyomor- vagy bélelzáródás, epilepszia, rendszeresen fellépő vagy meglevő rángások esetén, valamint műtétek után fél-egy éven belül.

Minden méregtelenítés alapja a kellő mennyiségű és minőségű folyadék (szénsavmentes ásványvíz, gyógyteák, higított gyümölcs- és zöldséglevek) bevitele. Ideális mennyiség az 1 liter/ 20 testsúlykilogramonként, de méregtelenítés időszakában 15 testsúlykilogramonként.

 Nagyon fontos feladat az alapos rágás, minden körülmények között, de a böjtölés után különösen, amikor újból szilárd táplálékot veszünk magunkhoz. Sok ember nem rág rendesen és így nem csak fogbetegségeit, hanem emésztőrendszeri betegségeit is előidézi.  Az emésztés a szájban a nyál enzimeivel kezdődik. Minden falatot addig kell rágni, amíg egynemű péppé nem válik. Ez kb. 20-30 rágás falatonként.

 

A méregtelenítés másik fontos szegmense a szervezet sav-bázis (pH) egyensúlya.

Erről majd legközelebb olvashattok, és egy kis e-book formában letölthető lesz az általam végzett teljes testméregtelenítés.

Szólj hozzá!

Címkék: méregtelenítés böjt béltisztítás böjtölés beöntés mayr kúra gray módszer colon hidroterápia rágás folyadékbevitel

A bejegyzés trackback címe:

https://bombaforma.blog.hu/api/trackback/id/tr67495863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása